Citybike elcykel

Bor du i stan eller i ett litet samhälle och inte orkar cykla på en vanlig cykel? Då är verkligen en citybike elcykel något för dig! Dessa elcyklar passar för dom som inte behöver cykla särskilt långt eller så värst fort heller. En citybike elcykel har oftast bara en växel så därför brukar man inte cykla så långt med dom men det är perfekt för stadsliv. Av någon anledning är det flest kvinnor som väljer att skaffa en citybike elcykel även om dom passar för vem som helst. Kanske väljer män en elcykel som är lite mer sportig.

Elektrisk citybike med komfort

Om du skaffar en citybike elcykel så kommer du att sitta och cykla i en väldigt upprätt position vilket minskar risken för att du ska få ont i ryggen då belastningen på ryggen inte är lika hög som i en framåtlutad position. Belastningen minskar även på dina skuldror samt handleder då du inte ”hänger” så mycket på dom som om du cyklar på en racercykel till exempel. Styret på en citybike är något inåtböjt och ramen är låg, kanske därför som många herrar föredrar en annan typ av cykel, men citybiken är lätt att gå på och kliva av. Vill du ha med dig saker på cykeln kan du sätta dit en cykelkorg.

Olika priser på citybike elcykel

Köper du en lite billigare variant av citybike är dessa för det mesta utrustade med en elmotor som är monterad på framhjulet då det är billigare att sätta den där. Med en elmotor på framhjulet kan du också använda dig av fotbromsen vilket många tycker blir lättare och känns säkrare än enbart handbroms. Om du investerar i en citybike över 20000 kr är dessa för det mesta utrustade med en avancerad mittcentrerad elmotor vilket förhöjer körkänslan. Fundera på hur mycket du använder en cykel och bestäm dig därefter för hur mycket det är värt att investera i en citybike.