Snart jaktsäsong!

Förra året så skaffade jag och min pojkvän Erik jaktlicens genom en utbildning utanför Skövde, vilket var så himla roligt och lärorikt! Jag har ju länge undvikit att köpa kött i butik utan har mer försökt leta upp vart man kan få tag i viltkött i närheten för att köpa så etiskt och hållbart kött som möjligt. Plus min pappa jagar och alla på mina mammas sida av släkten gör det så det kändes som ett naturligt steg att ta. Jag har hittills inte skjutit något djur men Erik lyckades fälla ett rådjur förra året som vi gjorde så otroligt god mat utav. Vi hade fondue-kväll en blåsig höstdag när vi bjöd in våra närmsta vänner och bjöd på detta, det var så galet gott och mysigt! Erik gjorde även rökt rådjurskött och snälla nån, jag börjar dregla så fort jag tänker på det.

Nya outfits

Nu när denna jaktsäsong börjar så behöver vi lite nya kläder, och jag har kollat på https://p4h.se/ hemsida efter helt kompletta outfits som passar både mig och Erik. Dom har både jaktkläder och friluftskläder, så jag som kanske inte älskar jakt-looken kan ju även köpa lite mer frilufts anpassade kläder. Men camouflage färgade jackor och starka orange detaljer är ju ett måste för skogen och jakttornet, så det kommer vi beställa för att vara förberedda!

Inspiration

 På deras hemsida har dom även en sida som dom har döpt till “community” som är väldigt rolig att skrolla igenom. Det är om man har lagt ut en bild så ska man hashtagga eller tagga #prepare4hunt eller “prepare4hike och använda @prepare4hunt så har man möjlighet att själv synas där. Jag tycker det är så bra att dom har en sån sida för då har man en chans att se hur deras kläder ser ut på gemene man och kanske någon som är lik en själv.