Friluftskläder i herr- och damstorlekar

Finns det verkligen moderna och snygga friluftskläder i herr- och damstorlekar? Ibland när jag själv letar efter snygga friluftskläder så blir jag lite uppgiven. En del verkar ha kört fast i sitt tänk när det gäller friluftskläder för herr och dam, medan andra (ska inte nämna vilka) vågar designa mer moderna friluftskläder som skiljer sig både i funktionalitet men även i design och färg mot traditionella friluftskläder. Jag älskar att sticka ut lite även när jag går i skogen och spårar med hunden.

Funktionella friluftskläder

När man tänker på mode så relaterar man det ofta till storstäder och vardagskläder eller festkläder. Men det finns faktiskt en hel del människor som vill vara lite moderna även när dom vandrar, klättrar i berg, tränar hund, rider eller vad vi nu månde göra. Fler och fler letar efter funktionella friluftskläder med en modern touch. Det finns så många olika varianter av friluftskläder beroende på vad det är du ska göra, vilken årstid det är och om det regnar, snöar eller är solsken. Men de flesta är nog ute efter att hitta friluftskläder som ventilerar, det vill säga släpper som inte är täta men som ändå släpper in minimalt med fukt utifrån. Det får inte vara tätt så att det bildas kondens när du svettas, framför allt inte på vintern för då kommer du att frysa väldigt lätt.

Moderna friluftskläder

Det du kan göra för att bli något mer trendig och följa modet även bland friluftskläderna är att du kan kombinera dina kläder. Du måste inte ha en trendig jacka i rosa bara för att rosa är modernt, du kan fortfarande ha kvar din favoritjacka som du troligtvis har betalat en bra slant för men du kan köpa rosa detaljer att ha under jackan, eller ett svettband. Det svåra är att hitta ett par moderna kängor för dessa ska du ha förhoppningsvis i ett antal år och dom kostar ganska mycket så det är inget man köper för att ha ett år när det är mode. Satsa på en snygg polotröja under jackan till hösten, eller kanske en mössa och halsduk som är modernt.